Dünyanın en yalnız en anlaşılmayan kızları!

Posted By: halil keklik On 30 Ocak 2014


"Ya bu kadınlar ne çok konuşuyor dır dır bu ne kardeşim" algısının aksine yaptığımız etkinliklerde bugüne kadar %90 oranında erkek konuşmacılar yer aldı. Dinleyicilerde de durum çok farklı değil tabii. Yine de oturanlar arasında ara ara gördüğümüz erkek olmayan bir kaç tanesi bile ortama renk katmayı başardı. Hackathonlarda derseniz sayı yine 0 değil ama bir oda dolusu kod yazan erkek içerisinde kağıda yaza çize not alıp kod yazan kızlar toplasan bir elin parmağını geçmez.

Projelerde de durum farklı değildir tabi bir çok erkek developer arasında kod yazan ve ben de developer'ım diyebilen kız sayısı çok azdır. Teknik kararların verildiği toplantılarda bu kız arkadaşların sesi ha çıktı ha çıkacak erkek meslektaşları çoktan kararları almışlardır bile. Bu kız arkadaş ne kadar araştırsın yazsın çözsün "Sen de not alsana konuştuklarımızı unutmayalım" dan öte geçemez bazen diyalog:) Zaten teknik takım lideri erkekler için var olan bir pozisyondur. 

Bu kız arkadaş heyecanla Warcraft III e olan sevgisini anlatmaya çalıştığında "Warcraft III mü ???!?? Nası yani?" tepkisini alır ve genelde hevesi kırılır, evet ya oynuyorum ben de deyip sessiz mağrur kız köşesine geri döner. Halbuki PES 2013 çıkış tarihinin açıklandığı günden beri gün sayan bu kız arkadaş, PES'te çalımla gol atma ihtimalinden habersiz arkadaşları tarafından PES partilerine davet edilmez.

Annesi ya da ablası da ne iş yaptığını bir türlü anlamaz ama "İyi bari aklı çalışan koca bulursun." diyerek gönülleri rahat destekler kızı. Aslında bu arkadaş dünyanın en zevkli mesleğini yaparken dünyanın en yalnız ve en anlaşılmayan insanı haline gelmiştir. 

Tüm bunlara rağmen :) 

Türkiye'de ve dünyada kod yazan ve çok iyi yerle gelmiş bir çok kadın da var. "Bu kız sağlam kodcu" diye tabir edilen bir çok isimle yeni teknolojiler, kod yazmak ve IT dünyası hakkında konuşmak için düzenliyoruz sıradaki etkinliğimizi. 

DevFest Women, 2 Mart'ta Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş Kampüsü'nde. 


Kasım ayında düzenlenen DevFest'ten sonra Mart ayında Dünya Kadınlar Günü'ne yaklaşırken DevFest Women düzenliyoruz. Yerli ve yabancı bir çok uzman konuşmacının yer alacağı konferansta bir çok firmanın ve organizasyonun desteği ile sizlere süprizlerle dolu harika bir gün sunabilmek için canla başla çalışıyoruz. Organizatörler arasında GDG Istanbul, GDG Eskişehir, GDG Ankara, GDG Konya ve Tech Meetup'ın olduğu etkinlik sosyal sorumluluk projeleri ile de iş birliği içerisindedir. 

Erkekler! Bu konferansa siz de davetlisiniz! Kayıt yaptırmayı unutmayın! Kayıt için bu linki kullanabilirsiniz. 


Bu etkinliğin bir parçası olmak ve konuşma yapmak isteyen kadınlar  sunmak istedikleri konuları bu adresi kullanarak 15 Şubat'a kadar gönderebilirler. 

Etkinlik hakkındaki gelişmeleri @GDGIstanbul Twitter hesabından ve  etkinliğin G+ ve Facebook hesaplarından takip edebilirsiniz. 

Ayrıca etkinlikte Android Developer Days organizatörleri de yer alacak, onlarla tanışmak istiyorsanız muhakkak uğrayın. 

Güzel bir etkinlikte görüşmek üzere!


Blogger tarafından desteklenmektedir.